Pang bom!

I onsdags var Annicas bror Peter uppe i stallet och tittade på våra hagar. Peter är dels väldigt pedantisk och vill att allt ska vara rakt och snyggt + att när han väl får en idé om ett projekt så ska allt ske pang bom!
 
Så - i onsdags fick han för sig att reparera våra vinterhagar. Traktor och grävare åkte fram och han skottade snabbt upp en stor hög av jord, lera och bajs mitt i Bellas gamla vinterhage. Det knakade i träden när han våldade sig fram med traktorn och stolpar och tråd flög all världens väg. De är tur att de flesta hästarna fortfarande går i sommarhagarna!! 
 
När jag kom till stallet igår så hade han tydligen jobbat hela dagen med att skotta, gräva, ändra hagarnas utformning och antal och satt ner nya stolpar överallt. Hela området såg ut som en jätte stor sandlåda - fast med lera/jord istället för sand =)
Bella och Flisans gamla vinterhage som numera saknar det gamla, omkullblåsta trädet och är ordentligt urskottad.

Eddie och Grevens gamla hage till höger i bilden och dom "nya" hagarna till vänster. det kommer även att bli en gång mellan hagarna så att traktorn ska kunna skotta bort snön under vintern.
 
Gången till höger i bild och de tre "nya" hagarna till vänster. Insläppen till hagarna är flyttade och kommer allihopa att vara från gången sett.

Jag tror att de nya hagarna kommer att bli jätte bra. Förhoppningsvis blir underlaget bättre och sen kommer det att se mycket snyggare ut när vi får bort de gamla staketet som bara ser ratigt ut. 
 
Ska till stallet i eftermiddag och då blir de jäkligt spännande att se hur långt han hunnit i arbetet!

Djungel...

Det kändes nästan som om jag hade koll på vilka regler som gällde kring vikter och släp men efter alla era kommentarer så är det bara att inse att jag inte ens har ett rätt!!
 
Fu fusan vad jag tycker att de är trixigt! De är nog bäst om jag tar kontakt med körskolan och skriver upp mig på en kurs - så här kan jag ju inte ha de =) Eller så kanske man skulle kunna dra igång en studiecirkel i stallet eller nåt...de kanske är fler än jag som behöver lära sig dessa regler?
 
Tusen tack för att ni kommenterar och delar med er av vad som är rätt och fel =)
 

Torsdag 30 augusti

När jag kom till stallet spöregnade det ute och jag var inte speciellt sugen på att rida. Gick in till Annica för att byta om och där träffade jag Elin som lovade att det skulle bli bättre väder. Och mycket riktigt - när vi väl hoppade upp på hästarna så hade regnet upphört =)
 
Det blev ett lugnt pass på banan utan direkta krav, red i alla gångarter.
 
Med tanke på hur Bella var igår så försökte jag känna efter lite extra hur hon verkade. Jag upplevde inte att hon var besvärad av bettet eller att det skulle vara något annat konstigt på huvudet (har bytt träns från igår) men däremot var hon väldigt spänd i ryggen och hade svårt att slappna av i galoppen.
 
Det blev korta, laddade språng och styrningen verkade vi ha lämnat kvar inne i stallet... Det kändes som om hon vek sig i innersidan och jag lyckades inte rätta ut henne tillräckligt mycket för att få henne på ytterhand och skänkel. Det kanske är dags att rida lektion snart igen?!
 
I traven kändes hon däremt bättre, hon bjöd på framåt och kändes fläckvis rätt ok. Red inga avancerade övningar utan försökte bara få komunikationen och styrningen att fungera. Vi var ute ca 50 minuter.
 
De bästa av allt med kvällen var att lillasyster kom förbi stallet och bjöd på mineralvatten och mumsmums =) Jag fick även hjälp med att skritta av hästen, plocka av henne utrustningen + att Sofia fyllde vatten i hagen - lyxigt värre!!

Kvällsmys!