Onsdag 29 februari

Egentligen skulle Helena haft hoppträning idag men eftersom hennes son var sjuk så blev träningen framflyttad och jag fick istället några övningar per telefon som vi kunde göra själva. Tyvärr är det mesta av vårt hindermaterial under ett tjockt lager med snö så vi fick hålla tillgodo med det som fanns framme på ridbanan.

Efter uppvärmning i alla gångarter fick Bella trava över åtta bommar 3-4 gånger i varje varv. Därefter byggde jag om och gjorde en studs med tre hinder på ca 30 cm på ena långsidan och på andra sidan blev det två travbommar följt av ett hinder på ca 50 cm.

Bella fick komma på båda övningarna några gånger i varje var och sedan gjorde vi en liten enkel ”bana” som avslutning. Hon var rätt taggad över studsen men sista gången kom hon riktigt lugnt och fin! Jag tror att Bella är glad över att få börja hoppa lite =) Hon gillar det verkligen!!

Undertiden som Fia travade av Bella så började jag göra stallet till Eddie. När jag hade mockat ungefär halva boxen så fick jag besök av min lillasyster och Jack och Lotus. Tänk vilken tur jag har som fick träffa lilla ”Jackan” två dagar på rad!


Lotus

När stallet var gjort fick Eddie komma in, Ilda var inne i boxen bredvid som sällskap, och jag följde med Eve och Playboy ut på en promenad runt Ersboda. Jag fick gå med lilla Cleo.


Efter promenaden blev det lite gos med Eddie – han var dock inte på ett jätte bra humör i kväll. Precis som på Bella kan man se i deras ögonen om dom är snälla, ängsliga, trötta eller arga. Det är rätt coolt att det syns så tydligt och i kväll såg han lite ”full i faan” ut i ögat =)Han blev iaf lite gladare när jag öppnade gallret och han fick stå och titta ut en stund. Jag vågar inte ha gallret öppet under natten för att jag är rädd att Eddie ska fastna i täckeshängaren med huvudet...är lite nojjig efter Guccis incident men en stund ibland kan han få titta ut.

"sur ögat"

Snäll igen =)


Tisdag 28 februari

För att slippa byta om i sadelkammaren åkte jag förbi min mamma efter jobbet. Precis när jag parkerade bilen så svängde min lillasyster in bakom om mig och hon hade med sig en av sina två hundar. Jack är en Dansk/Svensk gårdshund på 4 år och han är världens bästa vovve! Förutom Jack har hon även en Australian Shepherd "Aussie" på 1 1/2 år som heter Lotus.

Om jag bara hade haft möjlighet att ha en hund så hade jag lätt stulit denna lilla charmknutte från min syster! Som tur är får jag låna honom när jag vill under helger och semester när jag har bättre tid och möjlighet att ha hund =)
Egentligen skulle Jack ha varit hos mamma undertiden som Sofia jobbade men när jag ändå sprang på dom fick han följa med mig till stallet istället. Jack låg snällt på min jacka och vilade undertiden jag mockade till Eddie och Pärla.


Strax efter 18-tiden kom Juni till stallet, hon var lite trött idag så för att snabba på stallvistelsen och hinna hem till sängen i bra tid så hoppade vi över ridningen idag. Istället fick Pärla en lång och ordentlig borstning och vi klippte av svansen en decimeter och friserade manen. Pärla har haft flätor i manen i flera dagar och blev en riktig krulltott när vi tog ut dom =)


Det var rätt mysigt att bara stå och pyssla och prata med Juni utan att behöva stressa allt för mycket.

Vårkänslor

Har varit ute i stallet och vattnat hästarna. Solen skiner och termometern i bilen visar +5 grader!!

Alla hästarna drack utom Eddie och Greven, dom hade fullt upp med att busa i snön som kom i natt! Jäklar vad sprang, fram och tillbaka i fullt ös! Eddie i täten och Greven försökte haka på bakom om efter bästa förmåga =)

Så fort Greven stannade så ryckte Eddie till och så var dom igång igen. Jag önskar att jag hade filmat för det såg jäkligt kul ut när Eddie skuttade som ett rådjur i djupsnön!!