Tisdag med Juni och Pärla

Juni kom till stallet vid 18 tiden och då hade jag nästan mockat klart till Bella. Vi hjälptes åt att göra Pärlas stall, jag mockade och Juni fixade kraftfoder och rent vatten. När stallet var gjort tog vi in Pärla och borstade bort is och snö från ponnyn. 

Tillsammans med Emma, Flisan och Eve, Playboy for vi ut på en barbacka tur, jag och Juni vände dock hem efter ett tag medans Eve och Emma fortsatte ett tag till. Pärla var inte speciellt sugen på att vända om och gå hem själv men Juni gav inte upp utan kämpade med att få henne på rätt väg.

Under ridturen satt Juni och spanade ut i skogen på alla snöklädda träd och lyckades se alla möjliga typer av figurer och varelser, det var Pomperiopossa, en påskhare och en häxa med stor hatt och lång näsa. Det är otroligt givande och roligt att lyssna på alla fantasifulla berättelser som hon hittar på =)

När all ridning och pyssel med Pärla var klart så tog vi tillsammans in Bella och gav henne kvällsmat innan vi åkte hem.Djupa tankar

Nu är det djupa funderingar på gång ;)

När jag tittat på bröderna och deras mammor så har jag noterat hur deras man ligger. Det sägs att manen kan byta sida från höger till vänster och tvärt om utifrån hur hästen är musklad och vilken som är den starka/svaga sidan för stunden. Dessa två herrar är ju, än så länge, opåverkade av arbete så manen bör ju ligga på deras naturligt starka sida, eller...

Kan det vara så att manens läge/sida helt enkelt är ärftlig?

Om man tittar på Madde och Arthur så ligger manen på högersida på dom båda två.Tittar man sedan på Bella och Eddie så ligger deras man på vänstersida.
Tyvärr har jag bara hittat en bild på deras pappa Warsteiner med knoppad man - men det ser ut som om även den ligger på vänster sida...

Fina Bellabus!

Fia har tagit jätte fina bilder på några av hästarna i stallet! Här nedanför kan ni se två smakprov på min lilla stjärna =)