Trött men nöjd!

Oj, oj, oj vilken lång dag det har varit! Lång och väldigt blöt!
 
Jag var ute i Hörnsjö vid halv tio tiden och då var Sofia redan i gång nere i tältet. Jag hoppade i regnstället och gummistövlarna och traskade ner till henne. Vi började med att sätta ut stolparna till killarnas sommarhage men eftersom det regnade så in i bengen mycket beslutade vi oss för att jobba inne i tältet med skivorna i väntan på att vädret skulle bli bättre. 
 
Efter lite tänkande och disskuterande med Andreas fick vi tillslut upp de första två skivorna och när dom väl var på plats så rullade resten på av bara farten. Utanför tältet piskade regnet mot duken och vinden ven men vi höll oss torra och det var riktigt behagligt där inne.
När alla skivor utom en var fastskruvade gick vi in och lagade lunch. Tänk att det alltid är extra gott att äta när man varit utomhus och arbetat =) Makaronerna och falukorven smakade himelskt tillsammans med Heinz ketchup ;)
 
Efter lunch satte vi upp sista skivan, gick ett varv runt tältet och drog in några extra skruvar här och var. När skivorna var på plats kunde vi inte gruva oss nå längre - de var bara att ta tjuren vid hornen och vandra ut i regnet. Vi slog ner trästolpar i hörnen på hagen (för extra stadga) och drog upp två varv med elband. Det tog lite längre tid än vad vi beräknat och efter någon timme var både jag och Sofia genomsura av regn! Hagen blev i alla fall toppenbra - grabbarna kommer att kunna sträcka ut och galoppera ordentligt!
När både tältet och hagen var klar skyndade vi oss in och bytte om till torra kläder, sen var det bara att häkta på transporten (lämnade den hos Sofia igår för att komma hem snabbare) och åka iväg till stallet. Annica hade varit snäll och tagit in pojkarna vid lunchtid idag och torkat upp dom, båda två hade tydligen varit väldigt blöta och kalla.
 
Eftersom vädret blivit något bättre fick dom gå ut igen undertiden jag och Sofia gjorde stallet. Sofia är helnöjd över att Poeten är så lätt mockad =) Jag däremot verkar få dras med "grisiga" hästar... 
 
När stallet var gjort åkte Sofia och hundarna hem till Hörnsjö och jag traskade in till Annica, Vi beställde pizza och satt inne hos henne och surrade en lång stund. Vid niotiden fick pojkarna gå in, övriga hästar fick kvällsmat ute och jag fick äntligen åka hem.
 
Nu ska jag sova en stund, måste hinna vila upp mig och förbereda mig mentalt inför morgondagens uppgift - små pojkarnas flytt till Hörnsjö!!

Väder och vind

Jag har packat med mig flera ombyten, varma kläder och regnställ, men med den här väderleken antar jag att, oavsett vad vi har på oss, så kommer vi vara blöta, kalla och trötta efter en arbetsdag utomhus.
 
Men - som den duktiga hästägaren jag är - hagen måste upp så de är bara att bita ihop och göra jobbet. Som jag och mina stallkompisar brukar säga: "Det är tur att jag älskar hästar"  ;)
 

Mitt i natten!

Jag har precis landat innanför dörren - klockan hann bli mitt i natten innan vi var klara med allt bestyr.
 
Började med att träffa Sofia på Mc Donalds och få lite mat i magen så jag skulle ha en chans att orka med kvällen. Därefter åkte vi till stallet, häktade på transporten och packade hennes bil full med hagmaterial, hästmat och Bellas prylar.
 
Tog in småkillarna + Bella och gav dom käk, flyttade upp några hästar från betet, täckade alla som skulle gå ute och kvällsfodrade. Sen lastade vi Bella och begav oss mot Hörnefors och Fias stuga. Bella stod rätt snällt i transporten idag, längst med E4:an och andra vägar med högre hastighet är det inga problem, däremot "bonkar" hon lite i golvet när det går för långsamt.
 
Väl framme fick hon på sig ett regntäcke och myggmedel innan vi släppte in henne i hagen bredvid grabbarna som redan var på plats. Hon får gå i en egen hage bredvid Amir. Jag hade trott att hon kanske skulle busa runt lite och göra sig snygg inför killarna men hon nosade en snabbis på Amir (utan att pipa) och sen åkte mulen i gräset och hon började beta. Hon är rätt skön att ha med sig på nya platser =)
 
Passade på att titta på Fias nya häst som såg väldigt söt ut!
Bella och Amir hälsar på varandra.
Amir.
Royye.
Nya stjärnan - Casus.
Bella som tittar efter oss när vi går mot bilen.
 
När vi lastat av alla Bellas prylar åkte vi vidare till Hörnsjö och tömde bilen på resterande prylar - jäklar vad saker jag har släpat dit =) De är mycket "bra att ha saker" som behövs när man har häst!
 
Det blev tyvärr ingen tid över för lastträning av Eddie och Poet ikväll men vi får försöka hinna med det i morgon istället.
 
Nu blir det till att hoppa i säng och läsa Ridsport en stund innan jag ska sova några timmar. Ska upp med tuppen i morgon för att åka tillbaka till Hörnsjö. Planen är att sätta upp sommarhagen och fixa klart i tältet, om allt går som planerat så flyttar killarna dit nu på söndag - jag är redan lite nervös inför körningen!!