Lördagskväll

Ikväll hade jag sällskap av min lillasyster Sofia och Emma i stallet. Jag fick låna Greven av Eve så att vi alla tre skulle kunna rida ut tillsammans. Sofia hade även med sig Lotus som fick följa med ut på ridtur för första gången. Så jäkla lydig vovve – Sofia kan kalla in och skicka iväg honom samt styra honom åt höger eller vänster från hästryggen och han gör snällt allt hon ber om! Grym kille!

Bella, Sofia och Lotus innan ridturen.

Emma och Flisan, Sofia och Bella. Lilla pricken längst fram i mitten är Lotus och dom bruna öronen tillhör Greven =)

Det blev en timmes ridtur till Ersmark, som vanligt blev det mest skritt men genom byn och på vissa ställen efter Gärssjöbäcksvägen travade vi. Sofia och Bella lyckades även ta två fattningar på vägen hem. Jag vet inte riktigt hur det gick till men min gissning är att ryttaren inte försökte bromsa speciellt mycket när Bella ”råkade” ta en galopp ;)

Hur som helst så skötte sig hästarna superbra, Bella hade bra med framåtbjudning hela ridturen och försökte inte stanna och tjura något. Jag tror att det fungerade bättre idag eftersom vi hade trygga Flisan i täten som bara traskar på till skillnad från när jag och Eve var ute med våra segproppar som triggar varandra till att bli långsamma och ovilliga.

Det var rätt skönt att ha med en lös hund som gick bredvid hästarna, ALLA bilister saktar nämligen ner för Lotus! Jag förstår inte riktigt logiken i att bilarna saktar ner för en hund men inte för en häst… En påkörd hund orsakar inte ens i närheten av samma skada som om dom skulle krocka med en häst + ryttare. Men, men – huvudsaken är ju att dom saktar ner.

Vi var ute mellan kl 19-20 och det var fortfarande ljust när vi kom tillbaka - hur underbart är inte det?! Väl tillbaka i stallet så hjälptes vi åt med att ta in hästarna och ge dom kvällsmat. Det gick fort när vi var tre srtycken.

Fyra nyanser av brunt

Jag har ju tidigare lagt handpeng på en begagnad dressyrsadel till Bella. Det är en likadan sadel (modell, storlek m.m) som den jag nu lånar av Helena när vi tränar, men det känns ändå lite osäkert...tänk om den inte passar!

Men även fast jag idag inte till hundra procent vet om den kommer att passa så kan jag inte låta bli att leta efter ett nytt dressyrträns till Bella som matchar hennes nya bruna sadel. Har hittat en modell från Hööks som jag tycker ser trevlig ut.

Jag gillar den breda nosgrimman men pullbackknäppning, det fodrade nackstycket och de rundsydda sidostyckena. Snyggt och till ett ok pris! Det kanske är dags att lägga iväg en beställning... =)Bildkälla.

Jag tycker att det är snyggt med brun utrustning men det är så jäkla svårt att hitta rätt nyans! Det finns ju hundra olika brunfärger och hur sjutton ska man lyckas hitta ett träns som stämmer något så när ihop med en brun sadel?

Då är svart mycket lättare - svart är alltid svart!

I love my horse!

Ikväll var det dags att träna för Helena igen. All snö och is har tinat bort på ridbanan och trots några bättre fläckar så är större delen av banan väldigt blöt och geggig. Bella bryr sig inte speciellt mycket om det skvittrar och skvätter vatten på hennes ben men däremot tycker jag att det är lite läskigt.

Större delen av lektionen reds i skritt och vi fortsatte med övningarna som vi red förra gången.

Vi började med att skritta längst fyrkantsspåret och rida hästarna raka. I dag var det högervarv som var det bättre – till skillnad från förra lektionen då vänster var bäst. Därefter la vi på volter i varje hörn. Hästarna skulle böja sig ordentligt i innersidan och på raksträckorna mellan volterna skulle dom vara helt raka. Fick jobba en del med framåtbjudningen på Bella – så fort vi tappar minsta lilla så blir hon lätt som en ostkrok.

Vi red volterna i båda varven och sedan övergick vi till att träna på halter och därefter blev det några varv i trav.

Nästa övning var att slå ihop rakriktningen och halterna med volterna i hörnen.

Som avslutning gjorde vi framdelsvändningar och även dessa fungerade bra idag. Jag flyttade henne endast två steg i taget men hon förstod vad jag ville och gjorde det utan protest.

Vi hade lite problem med att hålla vänsterbogen på plats, hon ville gärna skjuta ut den och gira undan. Men överlag kändes Bella, framför allt i höger varv, riktigt fin och stundvis fick hon ett bra driv i steget! Det kändes mycket bättre och trevligare än förra gången och jag var jätte nöjd men min lilla stjärna när jag hoppade av. Hon är så roligt att rida!