Dressyrträning

Det är så jäkla kul att rida!! I LOVE IT!!

Har som sagt var ridit för Helena i kväll, det blev en privatlektion på Kurvans bana. Jag har lite dålig koll på hur länge vi red men det måsta ha varit minst 45 minuter + ca 30 minuter fram- och avskrittning. Bella var rätt trött och slut men väldigt nöjd efteråt.

Eftersom det var ett tag sedan vi tränade sist så försökte vi att inte ställa allt för mycket krav på Bella, ville inte att hon skulle tycka att det var jobbigt/tråkigt och tjura ihop. Istället försökte vi hålla henne positiv och hela tiden tänka framåt.

Vi red stora ridvägar. Stora volter, snett igenom, mellantrav och lite skänkelvikningar i skritt. Lät henne bara rulla på volten i trav och galopp.

Hon kändes rätt fin ikväll. Dock hade vi svårt med fattningarna i högervarv och det var även svårare att hålla galoppen åt höger, hon samlar upp sig, blir kort och bryter av för att det blir tungt. I vänstervarv var både fattningarna och bjudningen bättre. Det blir till att träna fattningar från och med nu så att hon fattar när jag ger hjälpen och inte x-antal steg efter =)

Jag hade även svårt att ställa igenom henne åt vänster i traven idag, hon fick istället gå mer rakriktad. Jag tycker att Bella skötte sig exemplariskt idag, hon var lite spänd i mellan åt men det var inte så konstigt med två ponnisar som busade som galningar precis bredvid ridbanan och ett gäng barn som hoppade studsmatta. Snacka om bra miljöträning =)

Träningen var superkul och jag känner mig nöjd både med Bella och mig själv. Helena är verkligen en grym tränare - känner mig så himla nöjd och glad varje gång vi har ridit för henne!

Vickan var supersnäll och fotade undertiden vi red. Det blev över 300 bilder (!) så jag har lite att pyssla på med =) Vad jag har sett hittills så verkar det finnas en hel del fina bilder.

Strax träning

På väg till Kurvan för dressyrträning! Idag är vi matchade hela vägen ut i fingertopparna =)

Mera nya prylar!

I helgen när jag och Helena var på Hööks i Sundsvall hade dom tyvärr inte alla saker hemma som jag ville ha. Tänkte därför skicka iväg en webbeställning, passade på igår när det var sista dagen dom hade fri frakt.

Det blev ett par mörbruna, rundsydda tyglar till nya tränset och ett par bruna chaps till mina skor.


Bilderna är från Hööks.