Hovslagar besök i Hörnsjö

Igår blev det en sväng ut till Hörnsjö, fick med mig hovslagaren ut som tittade till pojkarnas hovar.
 
Eddie visade sig tyvärr inte från sin bästa sida, jag hann inte mer än ta på honom grimman och börja leda honom mot torrare marker så flög han i luften och stod på bakbenen =/ Typiskt!!
 
Hovis lyfte och kollade på hovarna (det som gick) men raspade inget. Jag har varit lite orolig över hovarna. Jag tyckar att dom, till och från, har sett för jäkliga ut i sommar men de känns skönt att någon kunnig har tittat till dom och konstaterat att läget är bra.
 
Även Poetens fötter såg bra ut. Till nästa gång hovis ska komma ut och titta på pojkarna så måste vi ha fått till en bättre lösning - att hålla till i hagen och verka unghästar var inte det lättaste...
 
Det känns som om det var länge sedan jag var ut och tittade till pojkarna. Eddan är fortfarande väldigt jämn och fin men det känns som om han blir större och starkare för var gång jag ser honom...tror att det blir bra med en kastrering av honom inom kort!!
 
Han är rund och fin om ryggen och rumpan och har faktiskt en riktigt fin hals och nacke =) Tyvärr fick jag inget bra foto på honom (jag hade fullt upp med att hålla honom i styr undertiden som hovis och Sofia jobbade med Poet så det blev bara en ruskig närbild) men jag ska försöka ta bättre bilder och även mäta honom på lördag.