Årets andra betessläpp

Tack vara värmen vi hade i början av maj så fick hästarna ytterligare ett betessläpp i år. Jag, Sofia och Oskar har spenderat 3 timmar av dagen med att plocka ner gamla sommarhagen och flytta den till en ny åker full av grönt fint gräs. 
 
Hästarna blev väldigt lyckliga när vi släppte dom i nya hagen och både jag och Sofia känner stor glädje över att kunna låta dom äta gräs någon månad till - även om Sofia tycker att även denna hage är "för liten". Undra hur stor en hage ska vara innan hon är nöjd ;)
 

Lilla Bella är till salu...

Såg igår att lilla Bella är ute på annons. Mitt hjärta sa på en gång att jag MÅSTE köpa henne samtidigt som min hjärna säger att jag egentligen har för många hästar redan nu. 
 
Hon är verkligen en helt perfekt barnponny och Juni hade ju precis börjat kunna rida själv i alla gångarter när vi lämnade tillbaka henne. Skulle inte vara helt fel om vi fick tillbaka henne så Juni fick fortsätta där vi slutade i våras. Bella skulle även kunna fungera som förstaponny till Oskar och hans små kusiner i Hörnsjö eller som sällskap till Poet om/när Eddie flyttar...
 
Självklart vet jag att jag inte har möjlighet att köpa henne just nu men tänk om man hade tid, pengar och plats för hur många hästar som helst!
 
Snällare barnponny får man leta länge efter ♥

Känner igen mig!

Läste detta inlägg på Nataljas blogg och kunde inte annat än skratta - jag känner precis igen mig i det hon skriver! Jag har inte suttit på en häst sedan i januari men trots det tror jag, i mitt lilla huvud, att jag kommer vara en grym ryttare när jag väl sitter upp :)
 
Planerar att ta hem Bella från betet i Hörnsjö i månadsskiftet augusti-september och min tanke är då att jag ska försöka börja rida ca 1-2 gånger i veckan. Självklart kommer både jag och Bella att vara i topp kondis och inte ha några som helst problem med att göra avancerade dressyrrörelser!
 
Hmm - det kanske är lika bra att jag redan nu börjar tänka om. Förmodligen kommer första ridpasset att bli på en sommarlat häst som knappt vill lämna gården. Jag kommer att vara högröd i ansiktet bara av att försöka ta mig upp på hästen och när skritturen på 30 minuter väl är avklarad kommer förmodligen mina ben att skaka av ansträngningen :) Men, men - vi måste ju börja någonstans och något som jag med säkerhet vet är att jag kommer att sitta av med ett stort leende även om kroppen kommer vara helt slut!