Sommarpremiering 2014 på Hippologum - Zirrit

Då var Bella visad och jag fick äntligen min exteriörbedömning av henne! Precis som jag gissat innan tyckte domaren att hon hade något lågt ansatt hals, något lång rygg och lite lågställd. Den positiva kritiken var att hon var ett feminint sto :) med väl formad hals och vackert huvud.
 
Hon fick även kommentar om att hennes bakben var något hjuliga vilket jag inte tänkt på tidigare.
Har haft suverän hjälp av bästa Sandra och Malin med klippning, knoppning, lastning, körning, visning, hantlangare under dagen m.m Utan dom hade det aldrig gått ♥
 
Poängen blev:
Typ 7,5
Huvud, hals och bål 7
Extremiteter 7
 
Totalt 21,5 poäng
Tyvärr gavs ingen bedömning på gångarter (pga hennes ålder) trots att hon visades i skritt och trav. Det va lite trist, jag hade trott att vi skulle få en kommentar även på det momentet. 
 
Lite kul är dock att Eddie fick 1 poäng högre på samtliga delar som betygsattes. För er som inte kommer ihåg fick han på 3-års 8,5 på typ, 8 på hhb och 8 på extr. Så - något rätt har jag iaf gjort iom att avkomman blev lite snyggare/bättre än sin mor :)
 
Den största överraskingen var dock vid mätningen av lilla fröken. När jag köpte henne stod det i kontraktet att hon skulle vara 1,65 i mankhöjd, dock har jag vetat om att det inte stämmer utan hon är mindre än så. Men jag hade aldrig kunnat gissa HUR mycket mindre hon faktiskt är... 
 
Mätgubben gjorde om mätningen två gånger för att kontrollera att siffran verkligen stämde men båda gångerna hamnade vi på 1,58 cm!! Det är inte så stort :) Inte så konstigt att jag upplever Eddie högre än Bella, han var ju redan i våras 4 cm högre än vad Bella är och har garanterar vuxit någon cm till nu i sommar. 
 
Lite bilder från dagen
Sista putsen! 
Första mätningen
I väntan på att få gå in på banan
Bella spanar efter fölungen ♥
I skritt
Lyssnar på kritiken
Man kan inte alltid vara snygg!!
Uppställd efter visningen