Hästar, hästar, hästar!

Har haft en riktig hästdag idag tillsammans med Fia! Sedan hon flyttade från Gottar har jag varit uselt dålig på att åka och hälsa på henne och Doreen. Och med uselt menar jag verkligen råkass - har inte tagit mig iväg en endaste gång på drygt 6 månader :( Jag får ju skämmas!! Men - idag blev det äntligen av och riktigt trevligt hade vi det!
 
Vi började med att ses hos Eddie i Hörnefors och jäklar vad han har vuxit i sommar!! Han blir bara större och större för var gång jag är där :) Försökte ta några bilder på honom och Zäta men det var väldigt svårt - båda killarna var sjukt kärleksfulla och ville bara bli klappade och kliade! Tror faktiskt att Eddie kan vara den gosigaste häst jag nåonsin har haft. När han lägger sin mule mot kinden och blåser lite lätt kan man inte låta bli att stanna en stund extra ♥
 
Efter Hörnefors styrde vi bilen mot Yttertavle och stallet där Doreen bor. Det var en väldigt trevlig gård med fräscht litet stall och trevliga hagar. Min längtan efter att få bygga eget stall och ha hästarna hemma på gården växte sig än lite större!
Det var kul att se Doreen igen, hon har blivit väldigt mycket finare sedan sist jag såg henne. Dels lite rundare i kroppen men framförallt lite mer avslappnad i ridningen. Fia är allt bra duktig!
 
Det blev lite bomövningar och markarbete för den grå tjejen som skötte sig bra.
Efter ridningen fick Doreen en välförtjänt dusch följt av den obligatoriska rullningen i hagen!
 
För att orka vara ute en stund till i solgasset tog vi oss en kort glasspaus innan det var Bellas tur att få besök. Jag var lat och orkade inte rida så Fia erbjöd sig att sitta upp. Precis som på den gamla goda tiden blev det en barbacka tur i skogen. Vi var modiga och vågade oss på att rida längst gräsvägen som leder till Ersparken, underlaget där var betydligt mjukare än grusvägen och Bellabus fick ta några fattningar. Tror att hon uppskattade turen och med all säkerhet så kände hon igen ryttaren på ryggen ♥
Åkte hem trött men väldigt nöjd och glad efter en helt perfekt dag!!

Kommentarer:

1 annalena:

Vilken härlig dag ni verkar haft!! :)Kul att ses i några minuter. Jättefina bilder!! Vore jag inte nästan 100 år så hade jag börjat kolla efter hästar .... :) Finns det nybörjarridning för gammeltanter?? Pussa på Bella.

Svar: Vi hade det super trevligt!! Var välbehövligt (iaf för mig) att bara få va med trevligt sällskap, snacka skit o hänga med fina hästar :)

Självklart finns de lektioner som du kan va med på, såg senast att Vännäs annonserade om lediga platser i vuxengrupp. Men de kanske är enklare för dig om du kollar med ridskolan i Nordmaling..?

Annars tycker jag faktiskt att du förtjänar att köpa dig en egen häst. Dina barn (är som du sa) stora nu och då får man faktiskt göra precis som man själv vill :D
Zirrit

Kommentera här: