Gottarstallets Hall of Fame - Pärla

Fullständigt namn: Pärla
Smeknamn: Köttbullen (men bara när hon var olydig)
Född: 2003-2015
E: Okänd
U: Okänd
Ras: Korsning russ/shettis
Ägare: Maria och Annica (numera såld till Emmah)
I slutet av juni 2011 fick jag och Annica ett ryck (det händer ibland..) och vi åkte ner till Sundsvall och tittade på en ponny. Vid provridningen skötte sig den lilla ponnyn väldigt bra och både Juni och Tina (som följde med och provred) gillade henne. Vi slog till och två veckor senare åkte vi ner och hämtade hem den lilla tjejen.
Första sommaren spenderade Pärla i Annicas stuga i Tavelsjö. Ponnyn skötte sig snyggt och Tina red bakom dom stora hästarna i alla gångarter. 
Vi tog även hjälp av Yvonne och Matilda från Kurvanstallet med körningen.  
 
Tuvärr blev inte tillvaron med Pärla som vi från början hoppades på. När hösten kom vaknade den lilla busiga ponnyn till liv och stackars Tina åkta i backen både en och tre gånger. Juni klarade sig dock från avfallningar pga att jag aldrig släppte ponnyn utan istället sprang vid sidan om och höll henne i grimskaft. 
 
För att motionera bort buset i ponnyn varvade vi barnens ridning med tömkörning och longering. Hon är en fantastisk ponny att jobba med (som vuxen). Mycket arbetsvillig och positiv! 
Vi tog även hjälp av min barndomskompis Karin (som även är min minsta kompis ;) ) och Celina.
Med Celina på ryggen fungerade ridningen bättre. Pärla var för smart och insåg att småtjejerna inte hade så mycket att säga till om.
Efter ytterligare en sommar med Pärla bestämmer vi oss i augusti 2012 för att sälja henne och istället leta efter en mer barnvänlig ponny. 
 
Vi sätter ut en annons och tar emot personer som kommer och provrider. Fastän jag i annonsen skrivit att hon inte kommer säljas som första ponny till en nybörjare så är svaren jag får från personer som trots allt ute efter en ponny till sina barn - som inte kan rida. Eftersom Pärla är en "stor häst i litet format" så var vi noga med hennes nya hem. 
 
Efter att ha gått på några nitlotter får jag till slut svar från Emmah i Luleå. Hon är 30 år och letar efter en körponny - med andra ord det perfekta hemmet för lilla Pärla! 
 
Den 4 september 2012 flyttar Pärla norrut men innan hon åker hinner Juni ta en sista ridtur.
Numera lever Pärla lyxliv i Luleå och får all den uppmärksamhet och kärlek hon förtjänar!
 
Hon blir ompysslad och stylad och behandlad som en riktig tävlingshäst! Tömkörd, riden och körd. Får bo i ett nybyggt lyxigt stall, har en stor hage med världens finaste lilla "hus"/vindskydd tillsammans med en kompis. OCH - hon slipper bära omkring på små barn varje dag och blir istället hanterad av en kunnig vuxen tjej. Det kunde verkligen inte ha blivit bättre - tillslut hamnade Pärla där hon skulle vara!
 
Bilderna nedan är lånade från Emmahs bloggar Lillapeerla och Ellaperla.

Kommentarer:

1 Sandra:

Oj!! Jäklar vad fin hon har blivit!!! :D

Svar: Visst har hon :) Emmah har gjort ett bra jobb med den lilla ponnyn.
Zirrit

2 Emmah:

Tack för de fina orden :) pärla är en fantastisk liten ponny. Man kan inte annat än älska denna flygande köttbullen. Tack för att jag fick köpa er ponny. Hoppas allt är bra med er alla. /emmah

Svar: Pärla kunde inte ha fått det bättre :)
Zirrit

Kommentera här: