Himlen har fått en ny stjärna

♥ Vi Comté Roderik ♥

Söndag 26 januari

Idag har Emma och Flisan flyttat ♥
 
Jag hade egentligen utsläpp i morse och hade tänkt vara på plats i stallet och vinka av dom men tyvärr blev jag magsjuk i natt. Känns supertråkigt att jag inte fick krama om Emma och klappa Flisan en sista gång innan dom åkte till Gotland. Men förhoppningsvis kommer vi att ses fler gånger!
 
Är, återigen, väldigt tacksam för mina stallkompisar som hjälpte till idag när jag inte var i skick att ta utsäppet i morse, eller för den delen ta hand om Bella. Stort tack Madde och Camilla :)
Emma och Flisan efter en tömkörningsträning i februari för två år sedan.

På banan

Torsdag
Elin tog hand om Bella och planen var att dom skulle rida på banan en stund. Dock hade Bella andra planer - typ leka vildhäst - så Elin gav upp tanken på ridning och istället fick den galna hästen springa av sig på linan. Många hopp och skutt hade det tydligen blivit!
 
Fredag
Det blev longering även detta pass, dock bara i trav. Vi skrittade fram en kvart innan hon fick jogga av sig på lina. Bella var snäll och skötsam men rätt spänd hela passet, vågade inte ta någon galopp utifall hon skulle bralla iväg allt för mycket. Underlaget är fortfarande inte toppen överallt och hon har en förmåga att kunna gå omkull när man longerar henne vintertid, vilket jag hellst vill undvika. Vi var ute ca 50 minuter. 
 
Lördag
Idag har jag och Bella varit på banan och ridit för tredje gången sedan betet i somras (!) Jag kan i alla fall inte beskyllas för att hon går på banan för ofta ;) Elin var med oss och vi red halva passet var. 
 
Elin satt upp först och Bella såg väldigt trevlig ut när hon värmt upp! Hon hade bra takt och tempo och travade på som värsta dressyrhästen :) Elin är betydligt bättre än mig på att få fram Bella för skänkeln och när det var min tur att rida kunde jag "åka" på bjudningen Elin tidigare fått fram :) Hon kändes hon väldigt trevlig, framförallt skritten (som jag annars brukar ha problem med på banan) kändes superbra. 
 
Underlaget på banan är som sagt var inte det bästa och man får hålla sig på spåret eller en större volt på ena kortsidan för att ha bra fäste under hovarna men vi travade en hel del och tog även några fattningar i båda varven. Bella skötte sig snyggt o det var sååå kul att rida "på riktigt" igen - trots att min kropp fortfarande inte gör som huvudet vill alla gånger :) Tror att även Bella uppskattade att få jobba lite mer ordentligt och inte bara skritta/promenera på Ersboda! 
Det är dagar som idag det är roligt att ha häst!!