SÅ JÄKLA SKÖNT!!!

Veterinärbesöket är över och jag fick åka hem med en "frisk" häst - vilken lycka ♥
 
Men - morgonen började mindre bra. Försov mig ordentligt och vaknade 07:48, hade bestämt med Madde att vi skulle ses i stallet kl 8 och innan dess hade jag tänkt åka förbi kontoret och göra bort några "måsten" - blev inget av med dom planerina! Slängde på mig kläder och lite smink, hoppade in i bilen och ringde Madde på väg in till stan för att berätta att jag var sen. Tror ni att Madde var vaken när jag ringde?! ;) Haha - även hon hade varit uppe för länge kvällen innan och var lite extra trött på morgonkvisten - vi var lika snurriga båda två :D
 
Väl i stallet lastades hästarna i ett rysligt tempo. Chelly klev på först och sedan var det bara för mig att hålla mig ur vägen för Bella, hon hade bråttom in i transporten idag!! Dit Chelly ska ska också Bella :) När vi rullade från stallplan var vi bara 8 minuter efter i planeringe så vi hade gott om tid att köra. 
 
Chelly hade första bokade tiden och gick igenom sin delbesiktning u.a. Därefter var det Bellas tur. Jag visste att hon inte var "döende" men trots det hinnar man i alla fall oroa sig över OM det skulle vara något allvarligt fel. 
 
Efter genomgång av Bellas tidigare journal, nuvarande hälsostatus med träning m.m fick jag visa henne i skritt och trav på rakt spår. Därefter tog vi trav och galopp på volt på mjukt och hårt underlag. 
 
Veterinären såg ingen hälta men upplevde däremot att hon var lite stel i sina rörelser. 
 
Därefter var det böjprov högt och lågt runt om alla fyra benen. Svettigt värre för mig som skulle springa i sommarvärmen! Inte heller vid böjprov kunde veterinären se någon hälta utan Bellabus gick igenom u.a. 
 
Det hon kunde hitta var en något förhöjd temperatur på insidan av kotan h.f (det ben som jag och Main upplevde att hon markerade lite på tidigare) och hennes teori var att Bella vrickat sig lite på betet. Så nu blir det vila i hagen och Metacam i fyra dagar. Ska även smörja med Compagel 2 ggr / dag i en vecka. För mig kändes det som en storvinst!!
 
I och med att det var h.f som jag upplevde hältan på var jag orolig för att det egentligen var hennes v.b knä som spökade. Men nu kan jag släppa det helt - hon gick igenom och vi kan snart träna på som vanligt igen. 
Hela fyrbenta gänget, Chelly, söta Zenita och Bellabus :)

Veterinären i morgon

Bell är tyvärr fortfarande ofräsch så i morgon förmiddag blir det ett besök hos veterinären. Samåker tillsammans med Madde och Chelly som har ett rutin besök inbokat. Känns skönt att ha med sig sällskap!

Håller alla tummar och tår för att veterinären hittar något i morgon att att de inte är något allvarligt! Vill att Bella ska va fräsch så vi kan få fortsätta träna och tävla.

Ersboda Ridklubb - klubbtävling i hoppning 2014

Vi ska anordna en klubbtävling i hoppning på Gottar 28 augusti. Om du bor i närheten och känner att du vill vara med är det bra att du hör av dig :)