Statistik från 3-årstestet 2014

För någon vecka sedan publicerade ASVH sin statistik från 2014 års 3-årstester på sin hemsida, ni hittar allt genom att klicka här.
Lite lätt arbetsskadad (jobbar på ekonomiavdelning = älskar excel ♥) kunde jag inte låta bli att sortera, filtrera och jämföra resultatet på visade avkommor efter Warsteiner 946. I år var det 17 av 54 avkommor (föl födda 2011 registrerade i ASVH/SWB enligt blup.se) som visades.
 
Tyvärr gick det inte att få bilderna större här på bloggen så om man inte har falkögon kan man istället klicka på den mindre bilden (under den större) för att öppna den i ett nytt fönster.
 
Visade avkommor sorterat på total poäng exteriört (Typ, HHB och Extr).
 
Bild i nytt fönster - total poäng exteriört (Typ, HHB och Extr).
 
 
Sorterat på total poäng gångarter (skritt, trav och galopp).
Bild i nytt fönster - total poäng gångarter (skritt, trav och galopp).
 
Sorterat på total poäng hoppning (teknik och temperament)
Bild i nytt fönster - total poäng hoppning (teknik och temperament)
 
Sorterat på antal poäng - lovande dressyrhäst
Bild i nytt fönster - lovande dressyrhäst
Sorterat på antal poäng - lovande hopphäst 
 Bild i nytt fönster - lovande hopphäst
 
 
Total summering av poäng lovande dressyrhäst + poäng lovande hopphäst (för att få fram bästa hästen oavsett inriktning). 
 Bild i nytt fönster - total summering (lovande dressyrhäst + lovande hopphäst)
 
Det man kan konstatera när man ser allas poäng är att Eddie var snyggast av alla Warsteinerungar ;) Haha - skämt å sido - han fick högst poäng exteriört men när man bara tittar på gångarterna så ligger han betydligt längre ner i listan. I sammanställningen över teknik och temperament (hoppning) hamnar han i mitten.
Summeringen med lovande dressyrhäst placerar honom som nr 8 och som lovande hopphäst nr 6. Även i totalen hamnar han på sjätte plats. Dock är mina "placeringar"/numreringar lite missvisande eftersom jag inte tagit någon hänsyn till hästar med samma poäng, orkade inte göra om alla bilderna när jag upptäckte min miss :) Så det får ni helt enkelt leva med. 
 
Av de 17 visade avkommorna var det 13 stycken som genomförde ett godkänt ridprov. 3 stycken valde att avstå och 1 häst fick betyget underkänt. Denna underkända hästen var stackars Eddie som tyvärr lyckades trampa sig så illa på ballen att vi valde att avbryta. 
 
Vi får ta nya tag och hoppas på bättre tur nästa år när det är dags att visa ridegenskaper på kvalitetsbedömningen!
 

Kommentarer:

1 Natalja:

Tack! Det var en roligt och intressant sammanställning :)

Svar: Tänk att statistik kan vara roligt ibland :)
Zirrit

Kommentera här: