Dressyrtävling i Sandgärdan

Så - i helgen gjorde Bella sitt livs första start på dressyrbanan - tio år gammal :) Det är även ca 7-8 år sedan jag själv tävlade så visst kan man väl säga att det var på tiden att vi tog oss ur?! Det var en lokal tävling i Sandgärdan och vi red en LB:3a.
 
Egentligen hade jag velat rida någon av de lägre klasserna men hade inte möjlighet att åka på fredagen och LB:3 an var lägsta klassen på lördagen och då fanns det inte så mycket kvar att välja på :)
Vi samåkte till tävlingen tillsammans med Madde och Chelly vilket var väldigt praktiskt - fram tills hästarna (som tidigare aldrig stått tillsammans i hagen eller, för den delen, bredvid varandra i boxen) belslöt sig för att bli bästa vänner och inte kunde vara utan varandra... Det var ett jäkla gnäggande och skrikande hela dagen lång - typiskt nog :) I övrigt skötte sig Bella exemplariskt! 
 
Vi startade i  första klassen och var dessutom efteranmälda vilket innebar att vi även startade först av alla ekipage vilket var väldigt skönt! Ingen publik hade hunnit komma (förutom Rikard, Oskar, Eve och Madde) och jag var i princip ensam när jag värmde upp.
Bella var spänd och springig på framridningen och jag kände mig mest som en "ponnyunge" som gasade runt ridhuset på min lilla häst jämfört med alla fina dressyrhästar som galopperade fint på spåret :) Nervös som attan var jag också! Satt ilsket och funderade på varför jag låtit Madde övertala mig att göra något så korkat som att tävla!!
 
Som tur var släppte nervositeten något efter att vi kom in på banan och jag tänkte att det får gå som det går - Bella och jag är här för att träna och mina mål var att vi inte skulle hoppa över staketet samt att jag skulle komma ihåg programmet och inte rida fel.
Startsignalen kom och det var dags att börja :) 
Inridningen blev vinglig och Bella avslutade halten med att ställa ut bakdelen vilket resulterade i 4 poäng på det momentet. 
Volterna blev ok, serpentinerna under all kritik (men detta såg tydligen inte domaren för där fick jag kommentaren om att jag ridit fina vägar :D) och i skritten stod hon emot något.
I galoppen sprang hon antingen lite ovanför...
...eller lite bakom.
Och bjudningen var det lite si så där med.
 Så här kunde det också se också ut ibland... :) Fick ett avbrott i höger galopp o sen fattade hon fel galopp vilket gav oss 2 poäng på det momentet.
Uppridningen på slutet gick bättre jämfört med inledningen. 
 Och så här glad kan man vara efter att ha avslutat en ritt på straxöver 50% ;) Det är inte alltid poängen som är det viktiga!
 
Vi hade hållit oss på rätt sida av staketet hela ritten, Bella var inte tittig på vare sig domaren i bilen, dom dekorativa pelargonierna bredivd banan (som många andra hästar reagerade på...) eller barnen som busade bakom sekritariatet. Jag kom i håg hela programet OCH vi överlevde tävlingsdebuten tillsammans :D
Fortfarande glad och väldigt nöjd över min duktiga lilla häst! Även Bella ser rätt nöjd ut över sin insats.
Jag och Eve går igenom protokollet efter ritten. Att få själva protokollet är nog den enda del av tävlandet som jag alltid gillat. Men jag måste faktiskt erkänna (så här i efterhand) att det faktiskt var rätt roligt att vara med. Så - STORT tack Madde för att du peppade mig!! Utan dig hade det aldrig hänt :)
Resultatet är inte så mycket att vara stolt över. Vi fick en 2:a, två 4:or och resterande 5:or och 6:or - men - det är våran debut tillsammans och jag fick sitta på världens finaste (om än lite spända) häst ♥ 
 
Kommentaren från domaren var: " Mkt trevlig häst med fina kvaliteér, Var för dagen soänd och ej fullt eftergiven".
 

Kommentarer:

1 leavanny.blogg.se:

Fina bilder :)

Svar: Tack :)
Zirrit

Kommentera här: