Underbar lördag!

Oj, oj, oj vilken bra helg jag har haft trots att Bellas hopptävling blev inställd.
 
Löshoppningen av den lilla röda hästen i söndags gick superbra men det toppade inte lördagens aktivitet...
 
Förutom jag och min syster har även Fia varit med under hela Eddies uppväxt. Hon har faktiskt varit med ända sedan vi stod på veterinärstationen och bestämde vilken hingst Bella skulle betäckas med - så man kan säga att hon är lika "skyldig" till att han existerar som jag är ;) 
 
Eftersom Fia varit med från starten har jag lovat henne att hon skulle få vara första ryttaren att sitta upp på Eddie efter hans hemkomst - och det man lovar ska man hålla! Sagt och gjort bokade vi in en ridtur tillsammans i lördags och for ut tillsammans med mamma- och bebishästen. Det blev premiärturen i Ersbodaskogen för Eddie.
Bilar och rullskidåkare var inget problem däremot var det lite spännande när vi passerade Kurvanstallet och Eddie fick syn på de snygga storkillarna Harsk och Gucci. Då blev det passage och hög svansföring förbi deras hage! Om jag suttit på den lilla röda studsbollen hade jag garanterat hoppat av i farten men Fia bara skrattade och sa: "Ser du va snygg han är nu Maria?!!"  Hon är allt bra rolig :) 
Väl inne i skogen tog han täten framför sin tjuriga mamma och passerade både vattenpölar, läskiga stenar och folk som rastade hundar. Vi red i både skritt och trav och tog även en galopp uppför backen mot snötippen. 
 
Väl tillbaka i stallet igen var både hästar och ryttare väldigt nöjda med dagens ridtur. Och jag tror att Fia hade ett lika fånigt leende på läpparna hela ridturen precis på samma sätt som jag hade första gången jag satt på honom :) Han är ju för himla fin och duktig ♥

Kommentera här: