VW Grand Prix, Malin Baryard Johnsson, longering och sadelprovning

Vilken fantastisk tävlingshelg det har varit!! Umeå Ryttarförening har gjort en superbra tävling och, så här i efterhand, haglar det lovord från tävlingsryttare, publik, sponsorer och medarrangörer som tex TVkanalen Horser1. Grymt roligt för alla inblandade som jobbat och slitit hårt under lång tid!
Förutom att jag fått se sjukt fina hästar och väldigt duktiga ryttare, som tex Corporal VDL och Malin Baryard Johnsson på bilden ovan, har jag även gjort första passet med Eddie sedan han kom hem. 
 
Jag vågade mig inte på att sitta upp utan tog honom istället på lina på banan. Tränade på igångsättningar och avbrott och han var sååå duktig!! Han hade lite svårt att förstå när jag ville att han skulle fatta galopp och när han väl galopperade orkade han inte så länge - men det kommer väl allt efter som antar jag :)
 
Vi hade besök av hovis i fredags som slagit på skor på honom runt och i lördags innan longeringen klippt jag av honom 2/3 av manen så nu ser han ut som en ridhäst igen!
Kvällens uppgift blev att prova sadel och som det verkar ligger Bellas hoppsadel helt ok även på Eddie, han verkar ha ärvt hennes rygg! Tittar man på honom från sidan så ser dom väldigt lika ut. Eddie har dock mer markerad manke samt att han inte är lika tjock som henne - än ;)
 
Även om jag tillsvidare kan använda Bellas sadel på båda hästarna vill jag så snart som möjligt ha en egen sadel till Eddie. Jag vill att man ska kunna rida båda hästarna samtidigt utan att tvingas ta dressyrsadel till den ena.
 
Så - om du vet av någon begagnad Globus Clic CC i storlek 34 i bommen och 17'' så får du gärna hojta till. Svar eller brun spelar inte så stor roll :) 

Baltimore 1178 och Corporal VDL 1224 i Umeå

I helgen är det VW Grand Prix på Hippologum, en nationell hopptävling med klasser upp till 1,50! Det känns jätte roligt att det annordnas en så stor tävling i Umeå och att så många duktiga ryttare anmälda.
 
Bland annat kommer Malin Baryard-Johnsson att starta fyra hästar under helgen. Mest spännande, för mig, känns det att få se Baltimore 1178 och Corporal VDL 1224.
 
I mina tankar kring framtida betäckning och val av hingst till Bella har jag tittat på båda dessa killar, dock bara på papper. Ska bli grymt kul att få chans att se dom ridna och hoppade live!! 

Nu är han hemma!!

Oj, oj vilken duktig liten häst jag har!! Eddie gick rakt på transporten utan att blinka, stod helt stilla undertiden jag körde och väl hemma på Gottar fann han sig snabbt till ro i boxen.

Han var lite orolig och gnäggade några gånger när hästarna i stallet gick in och ut men innan jag for hem stod han lugnt och åt sitt kvällshö. 

Känns skönt, spännande och lite skrämmande att han är hemma igen. Det är nu allvaret för oss börjar på riktigt :)