Det fortsätter att strula...

I söndags upptäckte jag ett litet skrapsår h.f strax ovanför knät på Eddie. Såg inte speciellt märkvärdigt ut dock var det en liten svullnad kring såret. Jag la ett spritbandag under natten och dagen därpå hade såret öppnat sig och då såg man ett "hål" rakt in i benet. Svullnaden växte under dagen och på tisdagen fick veterinären komma ut. 
 
Det visade sig vara ett rätt djupt sticksår och nu är det sårvård som gäller för fulla muggar - får lite flash-back från tiden med Corona...
 
Eddie får ha medicin morgon och kväll och såret ska spolas med koksalt. Vi har även fått låna en Biolight som ska hjälpa till att öka blodcirkulationen, minska svullnaden och påskynda läkprocessen.
Jag har aldrig använt mig av Biolight tidigare så det är lite spännande att få prova på. Någon som har tidigare erfaranhet att Biolight?
 
Vi ordinerades två olika behandlingar som ska genomföras en gång per dygn. Först ett sårprogrammet för att påskynda läkningen och därefter drainage 1 för att få bort slaggprodukter i svullnaden.
 
Som man kan se på bilderna så har svullnaden gått ner. Om det sedan beror på behandlingen med Biolighten eller om det är medicinen som verkar är svårt att säga. Dock kan man iaf konstatera att det går åt rätt håll.
 
Som man kan se på bilderna ovan är såret väldigt litet, på närmare håll kan man dock se att det är ett sticksår/hål in i benet.
Förutom när han stampade veterinären ordentligt på foten, i frustration när hon klämde på såret dag 1, så har han skött sig över förväntan. Hitills har han stått snällt när jag stoppar in sprutan och spolar såret. Dock uppskattar han inte medicineringen!! Vilken kamp det är innan man fått sprutan med pasta i munnen på honom - hua! Tur att han är matglad och går att belöna med äpplen efteråt - annars skulle han förmodligen tycka rätt illa om mig väldigt snart!

Det går bra nu...

Både Bella och Eddie har trampat av sig vänster framsko och är väldigt hovömma :/

Eddie tappade h.f i tisdags, hovis var ute och slog fast den i onsdags. På torsdag flög Bellas framsko och i söndags Eddies andra sko...blä va tråkigt!! 

Eddies första "tävling"

Igår fick Eddie åka iväg på en liten träningstävling i Ström. Han gick en klass på 60 cm och skötte sig verkligen superbra! Det var mycket folk och hästar i rörelse vilket innebar att det inte bara var själva hoppningen han skulle fokusera på utan mycket ork och energi gick åt till att hålla uppsikt på allt som hände.
 
Är otroligt glad över att vi fick låna en hage att ställa honom i, vet inte om jag hade pallat att leda runt på honom i fyra timmar när han ska skutta runt och styla för alla som råkar titta på honom :) Dom vita benen var dock inte längre vita efter några repor fram och tillbaka i hagen men han var snygg iaf! 
 
Jag hade gruvat mig lite för hur han skulle vara att göra iordning iom vi inte hade någon box men det gick över förväntan! Han stod (hyffsat) stilla när vi sadlade, skötte sig bra på framridningen och inne på banan. Det var bara när han skulle vänta på sin tur innan start och efter han hoppat klart som han blev lite tjollrig och inte kunde stå stilla.
 
Är väldigt tacksam över att jag inte behövde rida - var nog nervös på backen! Tur att jag hade med mig coola Fia som rutinerat styrde runt det röda odjuret! Vad skulle jag göra utan alla duktiga människor jag har runt omkring mig ♥
 
Eddie var felfri på hinder och fick sin första lilla rosett med sig hem ♥ Så här glad och stolt var han efteråt ;)
Även hemresan gick bra, dock lyckades han pillra loss en knopp i transporten och knäppa lös sin kompis som stod bredvid honom...typiskt Eddie ;D 
 
Nu blir det till och träna lite mer och sen kanske han och Fia kan starta någon unghästklass efter sommaren - spännande, spännande :)