Det fortsätter att strula...

I söndags upptäckte jag ett litet skrapsår h.f strax ovanför knät på Eddie. Såg inte speciellt märkvärdigt ut dock var det en liten svullnad kring såret. Jag la ett spritbandag under natten och dagen därpå hade såret öppnat sig och då såg man ett "hål" rakt in i benet. Svullnaden växte under dagen och på tisdagen fick veterinären komma ut. 
 
Det visade sig vara ett rätt djupt sticksår och nu är det sårvård som gäller för fulla muggar - får lite flash-back från tiden med Corona...
 
Eddie får ha medicin morgon och kväll och såret ska spolas med koksalt. Vi har även fått låna en Biolight som ska hjälpa till att öka blodcirkulationen, minska svullnaden och påskynda läkprocessen.
Jag har aldrig använt mig av Biolight tidigare så det är lite spännande att få prova på. Någon som har tidigare erfaranhet att Biolight?
 
Vi ordinerades två olika behandlingar som ska genomföras en gång per dygn. Först ett sårprogrammet för att påskynda läkningen och därefter drainage 1 för att få bort slaggprodukter i svullnaden.
 
Som man kan se på bilderna så har svullnaden gått ner. Om det sedan beror på behandlingen med Biolighten eller om det är medicinen som verkar är svårt att säga. Dock kan man iaf konstatera att det går åt rätt håll.
 
Som man kan se på bilderna ovan är såret väldigt litet, på närmare håll kan man dock se att det är ett sticksår/hål in i benet.
Förutom när han stampade veterinären ordentligt på foten, i frustration när hon klämde på såret dag 1, så har han skött sig över förväntan. Hitills har han stått snällt när jag stoppar in sprutan och spolar såret. Dock uppskattar han inte medicineringen!! Vilken kamp det är innan man fått sprutan med pasta i munnen på honom - hua! Tur att han är matglad och går att belöna med äpplen efteråt - annars skulle han förmodligen tycka rätt illa om mig väldigt snart!