Tvådagars hoppträning för Erik Berggren

Då har Eddie klarat av sin första tvådagars hoppträning - och han gjorde det med bravur!! 
 
Första dagen var han lite ofokuserad och gnäggade tex åt sig själv varje gång han passerade en spegel. Trots det klarade han alla uppgifter bra. Som uppvärmning hoppade han tre kryss på böjt spår och sedan en bana på ca 70 cm.
 
Dag två var han mer koncentrerad och hoppade faktiskt ännu bättre på lördagen än på fredagen. Det ser väldigt okomplicerat och enkelt ut trots en del svårare svängar och både kombination och lite högre hinder. Även på lördagen blev det en bana, denna gång lite högre och hindren kanske låg på 80-90 cm.
 
Är djupt imponerad över den lille hästen som klarade av träningarna så bra!! Nu har han iofs en rutinerad ryttare på ryggen men ändå - han var duktig! Han fick beröm av tränaren för sin skalle och att han bra inställning till hinder! Nu behövs det bara lite mer kondis och styrka.
 
Filmen är från sista rundan andra dagen.

Clinic med Rolf-Göran Bengtsson i Umeå!!

Kung Roffe kommer till stan!!
 
Självklart är biljetterna bokade! Vill du också lyssna på RGB och Maria Gretzer så finns mer information på denna länk. 
 

Hoppelihopp på Hippo

Eddie har varit in till Hippo några gånger och fått hoppa. Han har även deltagit i en gruppträning förra vecka och nu i helgen är det dags för träning för Erik Berggren. Känns väldigt spännande och självklart ska jag vara på plats och titta!! 
 
Han ser riktigt fin ut när Anna rider, flyttar undan för skänkeln både sidvärts och påbörjade bakdelsvändningar. Tar fattningar bra och verkar ha gett upp sina försök att gå emot skänkeln. Ser lovande ut!
 
Filmen nedan är från måndagen 2 november när Eddie och Zäta hoppade.