Hemma igen!

Nu är det väldigt länge sedan jag uppdaterade bloggen. Det har iofs inte funnit så mycket att skriva om när jag inte haft några hästar hemma men nu är den saken ändrad. Den 11 maj, strax innan kontraktet löpte ut, kom Bella hem från sin fodervärd och hon står nu återigen på Gottar.
 
Tyvärr visade det sig vid besiktning att hon inte var helt fräsch och vi har därför haft en väldigt lugn sommar med veterinärbesök, korta promenader och skritt konvalescens och Bella har mest bara gått på bete och blivit rund om magen.
 
Men i förra veckan fick vi klartecken från veterinären och vi kan nu påbörja igångsättningen. 
 
Vet inte exakt hur länge sedan det är sen jag sist satt i sadeln, men det måste vara mer än två år sedan jag red ett riktigt dressyrpass - och det känns! Första gången jag satt upp på Bella, sedan hon kom hem, for vi barbacka runt Ersboda. Hon kändes för det första väldigt stor (och med sina 158 cm stämmer känslan inte riktigt med verkligheten) och sen var det väldigt vingligt när hon började skritta. Det kändes som om jag skulle trilla av om hon skulle frusta lite för våldsamt :D Men ridturen gick bra och Bellabus tappade inte av mig på vägen. 
 
Därefter har vi hunnit med två uppsuttna skrittpromenader och jag börjar nu känna mig allt mer bekväm på hästryggen. 
 
Det är en väldigt konstig känsla. På ett sätt känner jag mig som en nybörjare och på ett annat sätt känns det som om jag aldrig har haft mitt uppehåll. Kroppen och muskelminnet känner igen den välbekanta rörelsen och bara följer med. Rätt fascinerande! Men jag gissar att jag kommer få problem när det blir dags för mer avancerade uppgifter, finliret får vi förmodligen jobba på ett tag. Tur att jag har Malin som hjälper till med ridningen så jag själv kan smyga igång i min egen takt.

Kommentera här: