Det sa klick!

Eddie har fått hoppa två gånger denna vecka och jag tror att det har varit en bra plan. I torsdags va han duktig men igår var han verkligen suverän!! Det var som om det bara sa klick - och plötsligt förstod han allt! 
 
Redan från början av passet hade han bra bjudning och gick fram när Fia bad honom göra det. Han var inte lika tjurig som han varit tidigare utan tog tillrättavisningarna på rätt sätt. Båda passen har vi valt att inte nöta på med bommar i början utan istället låtit honom "hoppa" på en gång. 
 
Vi byggde upp en liten bana med två små kryss på ena långsidan med ett galoppsprång mellan, snett igenom över ett litet kryss, två galoppbommar på andra långsidan, en galoppbom på volt och sedan avsluta på långsidan med två kryss åt andra hållet. 
 
Han fick gå banan 3-4 gånger och sedan byggde vi om och avslutade med att hoppa lite högre på en "oxer". Både jag och Fia var imponerade av att han tog tag och bjöd mot alla hinder, han vågade hoppa av lite tidigare och fick betydligt bättre språng. Han var med andra ord en riktig stjärna igår min lilla häst ♥ Iom att han var så himla duktig blev det ett kortare pass än vanligt, ville att han skulle få avsluta när han kände sig duktig och fortfarande hade ork kvar i kroppen.
En liten filmsnutt på sista språnget, hinderhöjden är på hela 70 cm :D