2-dagars hopptävling i Vännäs

I helgen som var har Eddie gjort sin andra start på hoppbanan. Han gick en lokal 0,90 på fredagen och 1,00 på lördagen. Jag var lite nervös över hur det skulle gå men det var helt obefogat. Eddie skötte sig suveränt!
 
Fredag 0,90
Han stod snällt stilla vid transporten när vi gjorde i ordning honom och det var inga problem att leda fram honom undertiden Malin gick banan. Han skrek lite till en början men efter något varv gick han med sänkt huvud bakom mig, som en hund. På framhoppningen såg han mycket trevlig ut och sedan gjorde han dessutom en kanonrunda!
 
Han fick ett nedslag på hinder nr fem men vad gör väl det. Både jag och Malin var super nöjda med hans prestation!
 
Lördag 1,00
Regn och full storm, vädret var inte direkt på vår sida. Men trots vädret skötte sig Eddie mycket bra på tävlingsplatsen även denna dag. Dock fick Malin en liten utmaning när Eddies älskade Cornelia (ett sto han stått i hagen bredvid när han var hos Anna) skulle hoppa fram samtidigt som honom. 
 
Han blev lite studsig på framhoppningen och skrek efter Cornelia så fort han hade chansen men samtidigt tycker jag att han tog Malins tillrättavisningar bra och när han väl var inne på banan var alla tankar på stoet borta. När dom styrde på första hindret hade han full fokus på sin uppgift! 
 
Dom gjorde en ännu bättre runda denna gång, jämnare tempo, fina språng och dessutom felfria på hinder. Tänka sig att han skulle få en rosett i sin debut på 1,00 ♥
 
Malin upplevde även att han var lite mer fokuserad i denna klass då hindren var lite högre. Han kan bli lite nonchalant när han tycker att en uppgift är för enkel. 
 
Måste säga att Malin och Eddie har gjort en helt fantastisk tävlingshelg - hon red bra och Eddie skötte sig som en rutinerad tävlingshäst! Det bådar gott inför framtiden.
 
Nu blir nästa start i Vindeln om två veckor.

Kommentera här: